3/4 hrnku tvarohu
1/3 hrnku podmáslí
1/4 hrnku cukru
4 lžíce tekutého másla
1 lžička tekuté vanilky
2 hrnky nebělené mouky (nebo normální)
1 lžíce prášku do pečiva
1/4 lžičky sody
trošku soli
Nádivka:
1,5 lžíce tekutého másla
2/3 hrnku hnědého cukru
1,5 lžičky mleté skořice
1/2 lžičky mletého nového koření
1/4 lžičky mletého hřebíčku
1 hrnek nahrubo sekaných pekanových ořechů
Glaze:
2/3 hrnku moučkového cukru
2-3 lžíce mléka
1 lžička tekuté vanilky
Predahrat si troubu na 200 °C. Vytrit rozpinaci formu na dorty tukem.
Dat do misy tvaroh, podmasli, cukr, tekute maslo a tekutou vanilku a vse dobre zamichat bud rucne nebo mixerem.
Pridame mouku, prasek do peciva, sul, jedlou sodu a vse spojime. Testo by melo byt mekke a vlhke.
Na pomouceny val si prendame testo z misy a znovu propracujeme az je testo hezky hladke. Rozvalime testo na plat velky asi 30cm x 40 cm.
Pripravime si napln: v mensi misce zamichame dohromady hnedy cukr, skorici, nove koreni a hrebicek.
Rozvalene testo potreme tekutym maslem asi tak 1 cm od okraje testa. Testo posypeme pripravenou smesi hnedeho cukru, pridame nahrubo usekane pekanove orisky a rukou je primackneme do nadivky. Zaciname rolovat testo od delsi strany, tak jako roladu. Konce nechame volne.
Delsi stranu trochu primackneme, aby se neotevrela. Hodne ostrym nozem nakrajime roladu na 12 stejnych kusu. Vlozime je krajenou stranou na dno rozpinaci dortove formy.
Peceme v troube asi 20-28 minut do zlatova. Po upeceni je nechame asi 5 minut odpocinout a potom oddelame rozpinaci formu.
Jestli mate radi glaze, muzete je po vychladnuti potrit.
Ja osobne to nedelam. Myslim, ze je to jiz dost sladke.
Recept pochazi z Nova Scotia, z farmy v Annapolis Valley. Jde z generace na generaci. Mozna, ze podobny recept jiz zde je, i kdyz jsem ho nenasla. Doufam, ze bude chutnat tem, co se rozhodnou zkusit.
Autor: hazel | |
Datum vložení: 18.04.2013 17:44 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz