Těsto:
250 ml vody
80 g tuku (žlutý tuk)
špetka soli
160 g hladké mouky
4 vejce
Karamelový krém:
cukr
šlehačka
Náplň:
3 šlehačky
3 ztužovače
moučkový cukr
Nejdříve si připrávíme karamel do šlehačky: do hrnce si dáme asi 100g cukru a roztavíme na karamel, přilejeme půlku šlehačky a provaříme cca 1 min. Dáme vychladit.
Těsto si připravíme takto: dáme do pánve vodu, sůl, tuk, až se nám to začne vařit, dáme hladkou mouku a těsto odpalujeme 5minut. Pak dáme těsto do mísy, přidáme vajíčka a vyšleháme do hladka.
Zdobící trubičkou stříkáme větrníky a dáme do vyhřátě trouby na 250 °C asi na 10minut (troubu neotvírat nebo by mohly klesnout). Pečeme dozlatova.
Po upečení a vychladnutí větrníky rozkrojíme, vyšleháme šlehačky a nejdříve je naplníme bílou šlehačkou.
Do zbytku vyšlehané šlehačky nalejeme vychlazený předem připravený karamel a prošleháme. Karamelovou šlehačku nastříkáme na obyčejnou a větrníky přikryjeme. Polejeme čokoládou.
Autor: pavla.v | |
Datum vložení: 19.04.2013 14:14 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz