Těsto:
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru
2 vejce
1 bílý jogurt
1/2 hrnku mléka
1/2 hrnku oleje
1 prášek do pečiva
1-2 lžíce kakaa
Krém:
1 smetana ke šlehání
2 zakysané smetany
1 želatinový ztužovač
cukr (podle chuti)
jahody
čokoláda
Na těsto si v míse jednoduše vše kromě kakaa pěkně smícháme. Do poloviny pak dáme zmiňované kakao. Na plech vystlaný pečícím papírem nebo pouze vymazaný a vysypaný moukou, natřeme světlou část, na ní pak kakaovou a špejlí lehce projedeme (mramorujeme). Navrch přijdou jahody (v sezoně využijeme čerstvé, mimo sezonu kompotované, odkapané) a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180°C. Necháme vychladit.
Smetanu vyšleháme a smícháme se zakysankami, osladíme si dle chuti. Ztužovač si připravíme dle návodu a vmícháme do smetan. Tento krém pak natřeme na vychladlý korpus a celé pak zasypeme třeba strouhanou čokoládou. Dáme vychladit do lednice.
http://www.sarka-david.net
http://www.facebook.com/pages/Sarka-david/14408667...
Autor: aktija | |
Datum vložení: 19.04.2013 15:31 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz