Na světlé těsto:
1 hrnek kefíru (podmáslí apod.)
1,5 hrnku polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1/2 hrnku oleje
1/2 hrnku cukru (nebo 50 g Dia sladidla na pečení)
Tmavé těsto:
3 PL kvalitního kakaa na pečení
3 PL kefíru
vymačkaná šťáva ze 2 pomerančů
3 větší jablka
hrnek = 400 ml
Jablka nastrouháme a pokapeme troškou pomerančové šťávy.
Ve větší míse smícháme suroviny na světlé těsto a pečlivě vymícháme do hladka. Mělo by mít konzistenci jako na bublaninu.
Polovinu těsta oddělíme do jiné nádoby, smícháme kakao a kefír, ochutíme pomerančovou šťávou a touto směsí obarvíme polovinu těsta. Pokud se nám zdá tmavé těsto málo sladké, můžeme dosladit (kakao trochu sladkosti sebere)
Do světlého těsta vmícháme jablka. Troubu si předehřejeme na 200°C. Na pekáč vyložený pečicím papírem rozprostřeme nejprve polovinu světlého těsta s jablky, na to vrstvu tmavého těsta opět světlé těsto a skončíme tmavým těstem. Rozetřeme, těsta se spojí v takové mramorování.
Upečeme v troubě na 160°C cca 30 minut, ale vždy respektujeme vlastní troubu, (já musím péci na 2.příčce shora a jen na 160°C, jinak bych to spálila.)
Inspirací mi byl recept na těsto od Ivulinky, který přidávám do podobných
Autor: spagetka | |
Datum vložení: 20.04.2013 16:35 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz