Na omládek:
100 ml vody
1 lžička medu (nebo sladěnky)
130 g hladké mouky
20 g droždí
Dále:
80 ml vody
1 vejce
100 g cukru
50 g másla
50 g Hery
(nebo 100 g másla)
1 špetka soli
20 g sušeného mléka
330 g hladké mouky
Z určených surovin umícháme omládek a necháme ho 45-60 minut kynout. Přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme asi hodinu kynout.Těsto promísíme a rozdělíme na 16-20 dílků, z každého uděláme hubenou bulku (houstičku), všechny svrchu žiletkou 2-3x nařízneme a necháme na plechu s pečicím papírem nebo fólií ještě téměř hodinu kynout. Mezitím včas rozpálíme troubu na 200 °C.Potřeme je vodou a pečeme pouze 12-16 minut. Je potřeba při pečení hlídat.Houstičky by měly zůstat hodně světlé, zároveň jsou i velice měkké, chladnutím se zpevní tak, že jdou normálně chytit do ruky.
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Autor: cathleen (Iva Trhoňová) | |
Datum vložení: 23.04.2013 10:51 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz