4 vejce
120 g moučkového cukru
120 g polohrubé mouky
1 vanilkový pudink
60-100 g cukru
350 ml mléka
1 jahodový kompot
2 PL instantní kávy
Žloutky vyšleháme s cukrem / s jednou polovinou cukru /
Z bílků a z druhé poloviny cukru ušleháme pevný sníh.
Obě hmoty, jak žloutkovou, tak sněhovou smícháme a po troškách přidáváme mouku. Zamícháme a těsto takto připravené nalijeme na plech s pečícím papírem. Vložíme péci do rozehřáté trouby na 200 stupňů pod odbu 12-15 minut, necháme jen zrůžovět. Hned po vyndání stočíme i s pečícím papírem a necháme vychladnout. Nebo plát přendáme a otočíme na utěrku a necháme chladnout, poté papír odtraníme.
Mezitím si podle návodu připravíme krém, kam přidáme instantní kávu a vyšleháme do jemné krémové konzistence.
2/3 krému potřeme na korpus a poklademe okapanými jahodami.
Korpus s krémem a jahodami svineme a zabalíme do alobalu. Necháme vychladnout a ztuhnout. Poté potřeme další třetinou krému, zdobíme čoko ozdobami apod.
Autor: varilamyskakasicku | |
Datum vložení: 27.04.2013 20:28 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz