30 g (ml) vody
2 žloutky
120 g měkké Hery
vanilkový cukr
240 g polohrubé mouky
21 g droždí
Náplň:
2 bílky
120 g cukru krupice
120 g mletých mandlí
Těsta je poměrně málo, míchala jsem robotem, výborně by šlo i ručně. Je dost mastné, ve výsledku mi připomínalo měkké linecké těsto.Ve vodě rozmícháme droždí s částí cukru, po chvilce přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto.Než si připravíme náplń (bílky ušleháme, vešleháme do nich dotuha cukr a už jen opatrně vmícháme mleté mandle), těsto mírně nakyne.Na pomoučené desce ho opatrně rozválíme na ne moc široký obdélník - pro snadnější manipulaci s těstem jsem ho rozdělila na půlku a vše dělala dvakrát.Na plát natřeme půlku náplně, opatrně srolujeme (těsto je velmi měkké) a totéž uděláme i s druhou půlkou. Oba záviny pak asi na hodinu dáme ztuhnout do lednice.Nakrájíme asi 2-3 cm široké řezy, poukládáme je na plech a ihned upečeme.Vložíme do trouby rozpálené na 200°C, ihned zeslabíme na 180°C a upečeme (asi 15minut).
Lehouncí, voňaví šnečci se v puse opravdu jen rozplynou....
Přesto, že se mi náplň zdála opravdu hodně sladká, i po pocukrování pusinek jsou sladké tak akorát - jako malinký zákusek, přesně pro mlsnou pusu.
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Autor: cathleen (Iva Trhoňová) | |
Datum vložení: 29.04.2013 08:58 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz