cca 35 dkg hladké mouky
1/2 kostky droždí
cca 200 ml mléka
cukr
špetka soli
cca 8 dkg rozpuštěného másla
1 žloutek
10 dkg plátkových mandlí
vanilková tresť Vanilla Bourbon
hnědý cukr
1 tekutá smetana ke šlehání
1/2 sáčku vanilkového pudinku
přiměřeně rybízu (já měla zmrzlý bílý, můžete jakékoliv ovoce)
Kynuté těsto (mouka, trochu cukru, špetka soli, žloutek, kvásek) necháváme dvakrát překynout, poprvé bez másla, potom s rozpuštěným máslem vmícháme do těsta cca 5 dkg plátkových mandlí, necháme znovu vykynout. Rozválíme či roztáhneme na vymazaný plech - takto připravené těsto se vůbec nelepí, není jej nutno při zpracování podsypávat.
Na těsto rozprostřeme vykapaný rybíz, důkladně procukrujeme hnědým cukrem a zalijeme smetanou, ve které je rozmíchaná půlka vanilkového pudinku, vanilková tresť, přiměřeně cukru (dost, rybíz je hodně kyselý). Posypeme zbytkem mandlí a pečeme cca 30-40 minut v troubě předehřáté na 170 st (horkovzdušná trouba). Vychladlý koláč znovu pocukrujeme práškovým cukrem a nakrájíme na řezy
Autor: hosta | |
Datum vložení: 29.04.2013 14:37 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz