Těsto:
200 ml mléka
2 vejce
85 ml oleje
250 g polohrubé mouky
110 g cukru
15 g vanilkového cukru
1 lžička sody
1 lžička kypřicího prášku
Příchuť (dle výběru):
2 menší nastrouhaná jablka
cukr (podle chuti)
1 lžička skořice
2 kapky vanilkového aroma
vlašské ořechy na posypání
100 g čokolády na vaření
1 lžíce kakaa
tuk na vymazání formiček
Do formy na muffiny vložíme papírové košíčky, nebo připravíme tukem vymazané formičky.Smícháme zvlášť sypké suroviny na těsto. K jablečným muffinům přidáme trochu více cukru, aby nebyly kyselé.Vejce rozšleháme v mléce a oleji (můžeme přidat vanilkové aroma). K čokoládovým muffinům je lepší přidat více oleje, nebo ideálně péci ve vymazaných formičkách, aby nebyly suché.K tekuté směsi přisypeme smíchané sypké suroviny a další podle toho, jakou chceme příchuť.Lehce mícháme, občas nějaká hrudka mouky nevadí. Pokud bychom těsto moc třeli, porušila by se struktura a muffiny by nevyběhly.Plníme do formy a pečeme asi 20 minut na 170 °C v horkovzdušné troubě. Muffiny by měly být krásně vláčné a nadýchané.
Autor: Claire2113 (Klára) | |
Datum vložení: 30.04.2013 06:55 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz