TopRecepty.cz

Rychlý dezert z chřestových špiček s jahodovo-tvarohovým krémem


Rychlý dezert z chřestových špiček s jahodovo-tvarohovým krémem

Suroviny

28 ks špiček bílého chřestu
200 g jahod
500 g měkkého tvarohu (ve vaničce)
cca 50 g vanilkového cukru

Postup

1. Očištěný chřest vložíme pokud možno na stojato do vroucí vody do vysokého hrnce a vaříme 7 až 9 minut. Nesolíme.
2.Po zchlazení ve studené vodě chřest osušíme na kuchyňské utěrce.
3.Jahody rozmixujeme s tvarohem a dle chuti trochou cukru dohladka a necháme vychladit.
4.Do poháru vlijeme rozmixovaný krém a zapícháme do něj chřestové špičk

Poznámka

Nejlépe vynikne čerstvý český chřest z farmářských trhů či z farmy v Hostíně u Vojkovic, rovnou z pole sklizený.

autor Autor: Helena1111
Datum vložení Datum vložení: 30.04.2013 13:54

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz