28 ks špiček bílého chřestu
200 g jahod
500 g měkkého tvarohu (ve vaničce)
cca 50 g vanilkového cukru
1. Očištěný chřest vložíme pokud možno na stojato do vroucí vody do vysokého hrnce a vaříme 7 až 9 minut. Nesolíme.
2.Po zchlazení ve studené vodě chřest osušíme na kuchyňské utěrce.
3.Jahody rozmixujeme s tvarohem a dle chuti trochou cukru dohladka a necháme vychladit.
4.Do poháru vlijeme rozmixovaný krém a zapícháme do něj chřestové špičk
Nejlépe vynikne čerstvý český chřest z farmářských trhů či z farmy v Hostíně u Vojkovic, rovnou z pole sklizený.
Autor: Helena1111 | |
Datum vložení: 30.04.2013 13:54 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz