2 konzervy mandarinek (350 g bez nálevu, 200 ml šťávy z mandarinek)
150 g kokosu
100 g fruktosy
2 vejce
200 ml oleje
300 g celozrnné pšeničné mouky
2 lžičky bio kypřícího prášku
Troubu si předehřejeme na 150°C a formu vymažeme a vysypeme. V míse vyšleháme vejce, cukr a olej. Do této hmoty přidáme mandarinkovou šťávu a strouhaný kokos, který já raději ještě melu, aby byl jemnější a nelezl mezi zuby. Nakonec prosejeme mouku s práškem, promícháme a polovinu těsta vlijeme do formy. Do druhé poloviny opatrně vmícháme okapané mandarinky a nalijeme do formy. Pečeme zhruba hodinu (po 30min pečení přikrývám alobalem, aby nebyla bábovka moc tmavá). Propečenost zkontrolujeme špejlí, která by měla zůstat čistá a suchá po vytažení z těsta. Hotovou bábovku necháme vychladnout. Díky mandarinkám vydrží vláčná minimálně 3 dny,
http://www.facebook.com/dlabemesmishkou
Autor: DlabemeZdrave (Mishka) | |
Datum vložení: 01.05.2013 08:34 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz