100 g kukuřičného sladu
5 vajec
120 g oleje
1 nastrouhané jablko
250 g nízkotučného tvarohu
6 lžic obilného mléka OvesMilk (sušený nápoj + voda dle návodu)
1 lžíce rumu
150 g špaldové mouky
150 g máku
celozrnné piškoty a rybízová marmeláda
Formu důkladně vymažeme a vysypeme. Piškoty si slepíme rybízovou marmeládou. Pokud není k dispozici zrovna rybízová, můžeme použít jinou s kyselejší příchutí. V misce vyšleháme sníh z bílků se špetkou soli. V druhé míse smícháme žloutky se sladem a olejem, šleháme do pěny. Postupně přidáme tvaroh, jablko, mléko a rum. Těsto rozdělíme na 2 poloviny, do jedné půlky vmícháme mák a do druhé mouku. Nakonec do obou těst opatrně přidáme sníh z bílků. Připravenou formu naplníme 2/3 světlého těsta, na něj navrstvíme polovinu makového, rozložíme piškoty, zalijeme zbytkem makového těsta tak, aby piškoty nikde nevykukovaly a navrch dáme zbytek moučného těsta, tzn. že končíme světlým těstem. Pečeme při 175°C 20min, poté přikryjeme alobalem a pečeme 45min při 150°C. Odkryjeme a dopečeme (špejlí zkoušíme, zda je makovec dobře propečený). Hotový makovec propíchneme na několika místech a necháme vychladnout.
http://www.facebook.com/dlabemesmishkou
Autor: DlabemeZdrave (Mishka) | |
Datum vložení: 01.05.2013 08:35 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz