TopRecepty.cz

Okatý makovec


Okatý makovec

Suroviny

100 g kukuřičného sladu
5 vajec
120 g oleje
1 nastrouhané jablko
250 g nízkotučného tvarohu
6 lžic obilného mléka OvesMilk (sušený nápoj + voda dle návodu)
1 lžíce rumu
150 g špaldové mouky
150 g máku
celozrnné piškoty a rybízová marmeláda

Postup

Formu důkladně vymažeme a vysypeme. Piškoty si slepíme rybízovou marmeládou. Pokud není k dispozici zrovna rybízová, můžeme použít jinou s kyselejší příchutí. V misce vyšleháme sníh z bílků se špetkou soli. V druhé míse smícháme žloutky se sladem a olejem, šleháme do pěny. Postupně přidáme tvaroh, jablko, mléko a rum. Těsto rozdělíme na 2 poloviny, do jedné půlky vmícháme mák a do druhé mouku. Nakonec do obou těst opatrně přidáme sníh z bílků. Připravenou formu naplníme 2/3 světlého těsta, na něj navrstvíme polovinu makového, rozložíme piškoty, zalijeme zbytkem makového těsta tak, aby piškoty nikde nevykukovaly a navrch dáme zbytek moučného těsta, tzn. že končíme světlým těstem. Pečeme při 175°C 20min, poté přikryjeme alobalem a pečeme 45min při 150°C. Odkryjeme a dopečeme (špejlí zkoušíme, zda je makovec dobře propečený). Hotový makovec propíchneme na několika místech a necháme vychladnout.

Poznámka

http://www.facebook.com/dlabemesmishkou

autor Autor: DlabemeZdrave (Mishka)
Datum vložení Datum vložení: 01.05.2013 08:35

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz