TopRecepty.cz

Francouzský křehký jablečný koláč


Francouzský křehký jablečný koláč

Suroviny

3 lžičky meruňková marmeláda 
1 balíček vanilkový cukr 
1 ks jablko 
0,5 lžičky rum

1 ks vejce
1 špetka sůl
75 g máslo
40 g cukr 
130 g hladká mouka
3 lžíce chladná voda

Postup

Z hladké mouky, másla, vejce, cukru, chladné vody a špetky soli vypracujeme těsto. Pozor, máslo do těsta musí být chladné. Hotové těsto necháme půl hodiny až 1 hodinu odpočinout v lednici. Mezitím 1 velké jablko oloupeme a nakrájíme na plátky.

Na pomoučněném válu rozválíme těsto na plát a potom plát těsta vložíme do koláčové formy. Těsto vychází na malý koláč o průměru asi 16 cm. Forma se většinou nemusí vymazávat, protože těsto je dost máslové. Na těsto poklademe plátky oloupaného jablka a posypeme vanilkovým cukrem.

Koláč pečeme 20 minut v předehřáté troubě při 180 °C. Po upečení ještě horký koláč potřeme meruňkovou marmeládou s trochou rumu.

Francouzský křehký jablečný koláč po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako výborný moučník ke kávě nebo čaji.

autor Autor: Claire2113 (Klára)
Datum vložení Datum vložení: 04.05.2013 12:46

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz