250 g tmavé čokolády
60 g másla
120 g krystalového cukru
2 lžičky vanilkového extraktu (můžeme přidat i pár kapek vanilkového aroma)
2 velká vejce
80 g hladké mouky
250 g plnotučného tvarohu
50 g krystalového cukru
(2 lžíce najemno nastrouhané kůry z biopomeranče)
3 lžíce pomerančové šťávy
1 lžička kukuřičného škrobu (maizeny nebo gustinu)
1 velké vejce
Ručními metlami v míse utřete tvaroh a cukr. Zašlehejte kůru i šťávu z pomeranče a maizenu a vajíčko.
Na vodní lázni v ohnivzdorné misce rozpusťte čokoládu a máslo. Po vychladnutí vmíchejte cukr a vanilkový extrakt. Přilijte vejce rozšlehaná se dvěma lžícemi studené vody, pak vsypte mouku a promíchejte. Těsto přesuňte do formy 20 x 25 cm, vyložené pečicím papírem. Navrch pak lžící nepravidelně naneste ochucený tvaroh a příborovým nožem opatrně promíchejte, abyste získali mramorový efekt.
Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi půl hodiny tak, aby těsto uprostřed ztuhlo a při okrajích vyběhlo. Nechte zchladnout ve formě a teprve potom nakrájejte na dvacet stejných řezů.
Recept pochází z http://www.apetitonline.cz/recepty/5944-mramorova-...
Buchta byla opravdu výtečná, "šťavnatá".
Pozor! Když budete zkoušet špejlí, zda je už buchta dobře upečená, vždy zůstane trochu na špejli - u těst na brownies je tomu tak.
Autor: Claire2113 (Klára) | |
Datum vložení: 04.05.2013 13:00 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz