TopRecepty.cz

Mramorová buchta a la brownies


Mramorová buchta a la brownies

Suroviny

250 g tmavé čokolády
60 g másla
120 g krystalového cukru
2 lžičky vanilkového extraktu (můžeme přidat i pár kapek vanilkového aroma)
2 velká vejce
80 g hladké mouky

250 g plnotučného tvarohu
50 g krystalového cukru
(2 lžíce najemno nastrouhané kůry z biopomeranče)
3 lžíce pomerančové šťávy
1 lžička kukuřičného škrobu (maizeny nebo gustinu)
1 velké vejce

Postup

Ručními metlami v míse utřete tvaroh a cukr. Zašlehejte kůru i šťávu z pomeranče a maizenu a vajíčko.

Na vodní lázni v ohnivzdorné misce rozpusťte čokoládu a máslo. Po vychladnutí vmíchejte cukr a vanilkový extrakt. Přilijte vejce rozšlehaná se dvěma lžícemi studené vody, pak vsypte mouku a promíchejte. Těsto přesuňte do formy 20 x 25 cm, vyložené pečicím papírem. Navrch pak lžící nepravidelně naneste ochucený tvaroh a příborovým nožem opatrně promíchejte, abyste získali mramorový efekt.

Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi půl hodiny tak, aby těsto uprostřed ztuhlo a při okrajích vyběhlo. Nechte zchladnout ve formě a teprve potom nakrájejte na dvacet stejných řezů.

Poznámka

Recept pochází z http://www.apetitonline.cz/recepty/5944-mramorova-...

Buchta byla opravdu výtečná, "šťavnatá".

Pozor! Když budete zkoušet špejlí, zda je už buchta dobře upečená, vždy zůstane trochu na špejli - u těst na brownies je tomu tak.

autor Autor: Claire2113 (Klára)
Datum vložení Datum vložení: 04.05.2013 13:00

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz