250 g polotučného tvarohu
200 g másla
200 g krupicového cukru
4 vejce (bílky a žloutky zvlášť)
150 g hladké mouky
150 g polohrubé mouky
1 sáček vanilkového cukru
1 sáček prášku do pečiva
2 lžíce kakaa holandského typu
2 lžíce rumu
máslo na vymazání formy
hrubá mouka (na vysypání formy)
Bábovkovou formu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.Troubu zahřejte na 170 °C. Tvaroh důkladně smíchejte se změklým máslem a cukrem a ke směsi postupně přidávejte žloutky. Těsto můžete míchat ručně nebo v robotu.Smíchejte hladkou a polohrubou mouku, vanilkový cukr a prášek do pečiva a poté směs postupně po lžících přidávejte k vaječné hmotě.Z bílků ušlehejte tuhý sníh a přidejte ho k těstu. Zbytečně ho nemíchejte, jen pomocí lžíce nebo stěrky jakoby překládejte, aby zůstalo nadýchané.Na tmavou část smíchejte v míse kakao se 2 lžícemi rumu a kapkou vody. Přidejte třetinu těsta a promíchejte.Do připravené formy vlijte část světlého těsta, pak tmavé těsto a nakonec zbytek těsta světlého.Pečte asi 45 minut.
Bábovka je výtečná, je vláčná a zůstane dlouho měkká. Já přidala ještě rumové aroma. Jinak recept pochází z Apetitonline http://www.apetitonline.cz/recepty/4982-mramorova-...
Autor: Claire2113 (Klára) | |
Datum vložení: 05.05.2013 20:33 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz