Korpus:
1 vejce
70 g pískového cukru
50 ml oleje
2 lžíce kakaa
100 ml mléka
125 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
Vaječný koňak
Krém:
1,5 vanilkového pudinkového prášku (nejlíp Dr.Oetker pravá vanilka)
380 ml mléka
cukr podle chuti raději míň
Vanilkový pribiňáček nebo smetanový velký Pribiňák
Šlehačka Rama cremefine
oříšková Tatranka
1 vejce ušlehat s 70g pískového cukru do pěny pak přidáme 50ml oleje, 2 lžíce kakaa, 100ml mléka, 125g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva.
Upečené vyklopíme, sloupneme pečící papír a hodně pokapeme vaječným koňakem.
Krém pudinkový: Uvaříme hustý pudink a do horkého přimícháme velkého panáka vaječného koňaku. Necháme schládnout a přimícháme Pribiňáka. Natřeme na korpus.
Potom potřeme vyšlehanou šlehačkou..já používám Rama Cremefine, drží a neteče.
Nahoru nastrouháme oříškovovou tatranku a křupeme :-)Pokud konzumujete až druhý den, tatranku dejte až pak, už by nekřupala..
Autor: Tessi | |
Datum vložení: 06.05.2013 18:25 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz