2 jablka
4 dcl vody
3 lžíce cukru
10 ks hřebíčku
citron
50 g másla
50 g cukru
mléko
pudink
Jablka očistíme od slupky a jadřinců, nakrájíme na měsíčky a dáme vařit do hrnce, kde již máme vodu, cukr, hřebíček a 2 plátky citronu. Vaříme, dokud jablka nezměknou. Nesmí se rozvařit. Poté vyndáme a necháme zchladnout. Na pánvičce rozpustíme 50 g másla s 50 g cukru a vymačkáme půlku citronu (pozor na pecky), mícháme, dokud se nevytvoří karamel. V hotovém tekutém karamelu jablka ponoříme a následně vyndáme na připravený talíř - opět necháme zchladnout. Po vychladnutí se oloupe karamel z jablek (chuť z karamelu v jablkách zůstane. V hrnci uvaříme puding podle návodu.
Servírujeme podle obrázku. Vše jíme vychlazené.
Můžeme ozdobit politou čokoládou nebo topingem.
Autor: mijula (Miruš) | |
Datum vložení: 08.05.2013 22:20 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz