TopRecepty.cz

Jablíčka v karamelu a pudingu


Jablíčka v karamelu a pudingu

Suroviny

2 jablka
4 dcl vody
3 lžíce cukru
10 ks hřebíčku
citron
50 g másla
50 g cukru
mléko
pudink

Postup

Jablka očistíme od slupky a jadřinců, nakrájíme na měsíčky a dáme vařit do hrnce, kde již máme vodu, cukr, hřebíček a 2 plátky citronu. Vaříme, dokud jablka nezměknou. Nesmí se rozvařit. Poté vyndáme a necháme zchladnout. Na pánvičce rozpustíme 50 g másla s 50 g cukru a vymačkáme půlku citronu (pozor na pecky), mícháme, dokud se nevytvoří karamel. V hotovém tekutém karamelu jablka ponoříme a následně vyndáme na připravený talíř - opět necháme zchladnout. Po vychladnutí se oloupe karamel z jablek (chuť z karamelu v jablkách zůstane. V hrnci uvaříme puding podle návodu.
Servírujeme podle obrázku. Vše jíme vychlazené.

Poznámka

Můžeme ozdobit politou čokoládou nebo topingem.

autor Autor: mijula (Miruš)
Datum vložení Datum vložení: 08.05.2013 22:20

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz