4 vejce
20 dkg třtinového cukru
vanilkový extrakt vanilla bourbon
250 ml vaječného likéru
250 ml oleje
30 dkg polohrubé mouky
10 dkg solamylu
1 prášek do pečiva
jahody
čokoládový Cremé Olé Dr.Oetker
3 dcl mléka
1 zakysaná smetana
1/2 smetany ke šlehání
ztužovač do šlehačky
zajíc od velikonoc a ledové kaštany (můžete samozřejme čoko na vaření)
1/2 smetany ke šlehání
čokoládové hoblinky
hrst strouhaného kokosu
Celá vejce ušleháme s cukrem, zašleháme pomalu olej, vanilku a vaječňák a vmícháme mouku se škrobem a práškem do pečiva. Na vymazaném plechu 30x40 upečeme do růžova (cca 15 min) v troubě, rozehřáté na 170 st.
Z vychladlého korpusu odkrojíme nižší okraje - cca 2 cm, překlopíme na druhý plech a zpět na větší tác nebo prkénko. Nití nebo dlouhým nožem prokrojíme, vrchní část opatrně překrojíme (stejně by se nám zlomila) a odklopíme.
Krém Olé prošleháme s mlékem, zamícháme zakysanku a ušlehanou šlehačku se ztužovačem a natřeme na rozkrojený korpus. Poklademe pokrájenými jahodami, zamačkneme je do krému a opatrne přiklopíme oběma kusy odloženého vršku korpusu. Pokud se vám někde přelomí, nic se neděje, složíme na krém zpět do žádaného tvaru.
Čokoládu rozpustíme v misce ve vodní lázni, smícháme s tekutou šlehačkou, natřeme na korpus a ozdobíme podle své fanazie a možností. Já jsem posypala zlomky hořké čokolády a hrstí kokosu.
Základní inspirace na těsto je podle Apetitu z r.2009, na krém mě inspirovala Irenka a především za tenhle bác může plato jahod, které jsem hamounsky koupila a pak nevěděla, co s nimi
Autor: hosta | |
Datum vložení: 12.05.2013 14:51 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz