Těsto:
200 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
100 g mletého máku
225 g krupicového cukru
nastrouhaná kůra z 1 citronu
150 g rozpuštěného másla
150 g bílého jogurtu (plnotučného)
3 vejce
700 g rebarbory
5 lžic krupicového cukru
2 lžíce vody
Drobenka:
25 g drcených sušenek (nejlépe amaretti)
150 g hrubé mouky
1 skořicový cukr
55 g třtinového cukru
100 g másla
Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 160 °C.Rebarboru očistíme, oloupeme a nakrájíme na kostky o velikost 1 cm.Vložíme do hrnce, zasypeme cukrem, zalijeme vodou a vaříme asi 3 minuty do rozpuštění cukru. Vodu slijeme a necháme vychladnout.Na drobenku smícháme drcené sušenky, skořicový a třtinový cukr, hrubou mouku a máslo. Mnutím prsty vytvoříme drobenku.Připravíme těsto. Mouku promícháme s práškem do pečiva a prosejeme. Přidáme cukr, citrónovou kůru, máslo, mák, jogurt a vejce. Vše důkladně prošleháme.Těsto rozetřeme na plech (nebo dortovou formu, ale v té bude těsto 5-7 cm vysoké), poklademe rebarborou a celý povrch posypeme drobenkou.Plech vložíme do trouby a pečeme na 160°C zhruba 40-45 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do makovce a po vytažení musí být suchá.
Recept je z časopisu Apetit červen 2013, kde jsou místo rebarbory použity třešně.
Autor: katyvypl | |
Datum vložení: 19.05.2013 08:55 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz