TopRecepty.cz

Pistáciovo - roládový srnčí hřbet


Pistáciovo - roládový  srnčí hřbet

Suroviny

4 vejce
4 lžíce polohrubé mouky
4 lžíce moučkového cukru
1 lžíce kakaa
brusinková marmeláda
300 ml mléka
pistáciový pudink
cukr dle chuti

Postup

Roláda - Z bílků vyšleháme sníh, přidáme cukr a postupně zašleháme žloutky. Šlehač přepnu na nejnižší výkon a vmícháme mouku s kakaem. Na pečící papír, který si dáme na plech rozetřeme vyšlehané těsto. Pečeme v rozehřáté troubě asi 10 minut - můžete vyzkoušet špejlí, zda je roláda hotová.
Upečenou roládu i s pečicím papírem přesunu na utěrku, roládu jemně popráším hladkou moukou a sroluji - i s pečícím papírem i s utěrkou.
Vychladlou roládu rozbalím, sundám pečící papír, potřu marmeládou a znovu zaroluji z obou stran v polovině přeříznu, takže vzniknou dvě miniroládky.

Uvařím si pistáciový pudink z výše uvedených surovin. Do formy srnčího hřbetu nalijeme půlku pudinku, do něj dáme hotovou roládu a zalijeme zbytkem pudinku. Necháme ztuhnout v lednici - nejlépe přes noc. A pak už jen mlsáme.

Poznámka

Pudinková zálivka nesahá až k okraji formy srnčího hřbetu, ale jen tence zakryje roládku.

autor Autor: hanahcotton (Hanka Svatušková)
Datum vložení Datum vložení: 19.05.2013 17:14

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz