4 vejce
125 g třtinového cukru
1 vanilkový cukr
1/2 skořicového cukru
1/2 prášku do pečiva
250 g másla
2 lžíce rumu
100 ml červeného vína
25 g polohrubé mouky
100 g čokolády
100 g mandlí
2 lžíce kakaa
Žloutky si vymícháme se všemi třemi cukry do pěny. Postupně zašleháme rozměklé máslo, rum a víno. Pomalu vmícháme mouku s práškem do pečiva a kakao. Z bílků si vyšleháme tuhý sníh, který pak zlehka vmícháme do těsta na střídačku s čokoládou a mandlemi. Nalijeme do vymazané a vysypané chlebíčkové formy a upečeme v předem vyhřáté troubě na 170°C.
Autor: aktija | |
Datum vložení: 22.05.2013 08:36 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz