Na jednu kulatou formu:
250 g Riccoty
250 g Mascarpone
4 vejce
4 PL cukru krupice
1 sáček cukrářských piškotů
100 ml Vaječného koňaku (nebo mandlového nebo kávového)
1 šálek silné černé kávy
kakao na posypání
máslo na vymazání formy
cukr moučka na vysypání formy
jahody (maliny, borůvky, višně...)
Vyšleháme žloutky s cukrem do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Ke žloutkům přidáme mascarpone a riccotu a ještě promícháme. Nakonec po troškách vmícháváme sníh. Krém si připravíme stranou.
Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme moučkovým cukrem tak, aby bylo vše rovnoměrně rozprostřeno ve formě. Piškoty pokládáme do formy a pokapeme je kávou a zastříkneme je pokaždé vaječným likérem. Potřeme krémem a poklademe kousky pokrájených jahod. Klademe po vrstvách, piškoty, krém, jahody, piškoty. Poslední vrstvu tvoří krém, který hustě posypeme kakaem, přes sítko.
Necháme v chladu (nejlépe přes noc). Zdobíme hoblinkami nebo šlehačkou.
Autor: varilamyskakasicku | |
Datum vložení: 25.05.2013 16:12 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz