4 větší batáty (necelé 1 kg)
malinko octa
sůl
2 vejce
100 g krupice
100 g polohrubé mouky (lze i 200 g jen mouky nebo krupice)
100 g cukru
1/2 l mléka na doředění
50 g rozpuštěného másla (lze i jiný tuk)
1 prášek do pečiva
borůvky nebo jiné ovoce
Očištěné batáty uvaříme v lehce osolené a okyselené vodě do měkka ( aby nezčernaly)
Nastrouháme najemno, přidáme veškeré další přísady a pečlivě vymícháme. Těsto musí být jako na bublaninu, tedy polotekuté a přitom hutné, sladkost si musíme upravit dle sebe.
Troubu rozpálíme na 200°C. Pekáč vyložíme pečícím papírem nebo folií, lze i vymazat a vysypat. Těsto rozetřeme a necháme zvýšené okraje. Posypeme ovocem a vložíme do trouby, kterou ihned snížíme asi na 180°C.
Pečeme do růžova asi 40 min., zásadně respektujeme vlastní troubu, každá peče jinak..
Já např. musím vkládat na třetí příčku zdola, neb mě připéká ode dna.
Tady si o batátech přečtěte. Pdo diabetiky jsou lepší jak obyčejné brambory. http://zdrava-vyziva.doktorka.cz/bataty-patri-mezi...
http://cs.wikipedia.org/wiki/Povijnice_bat%C3%A1to...
Autor: spagetka | |
Datum vložení: 25.05.2013 17:15 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz