6 bílků
200 g krupicového cukru
4 lžíce solamylu
1 lžíce mleté kávy
6 vajec
6 lžic moučkového cukru
6 lžic hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
Krém:
60 ml vody
150 g krupicového cukru
4 lžíce kakaa
6 žloutků
125 g másla
Z oddělených bílků vyšlehejte pevný sníh a po lžících do něj zašleháme cukr. Přidejte solamyl, pěnu opět dobře vyšlehejte /musí být pevná/ a lžící tvořte z ní na plechu vyloženým pečícím papírem vyšší kopečky/ jeden vedle druhého/. Přes sítko kopečky posypeme mletou kávou a zvlášť připravte piškotové těsto: Oddělené žloutky vyšlehejte s cukrem, zvolna do husté pěny vmíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva střídavě s pevným sněhem z dalších 6 bílků / žloutky použijeme při přípravě krému/. Žluté těsto nalijeme pomocí lžíce nebo sáčku se špičkou mezi bílkové kopečky posypané kávou. Dáme péct do trouby na 170 stupňů dozlatova. Než plát vychladne, připravíme krém: Cukr smíchejte v rendlíku s kakaem, směs zalijte vodou a svařte ji / cukr se musí rozpustit/. Do horkého základu zašlehejte žloutky jeden po druhém / každý důkladně zašlehat/. Prochladlý vlažný základ zašlehejte do másla. Zchladlý plát opatrně prokrojte / je mechově jemný/, spodní díl potřete krémem, přiklopte vrchní plát a buchtu nechejte stuhnout a potom pokrájejte na řezy.
Při přípravě základu pro čoko krém, jimž jsou tyto výborné řezy plněné, myslete na to, že cukr s kakaem, to vše zalité vodou, se musí dobře provařit. Cukr se musí rozpustit a kakao ztratí syrovou chuť. Do ještě horké hmoty zašlehejte po odstavení žloutky, aby se stačily tepelně upravit, ale nesrazily se!
Tento recept je z Knihovničky receptů.
Autor: kucerova45 (Eva Kučerová) | |
Datum vložení: 25.05.2013 21:26 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz