185 ml plnotučného mléka
250 ml smetany
100 g cukru
2 plátky želatiny
1 vanilkový lusk
Mlieko, smotanu, cukor a otvoreny vanilkovy lusk privedieme do varu.Zelatinu nechame nabobtnat vo vode.Mliecnu zmes odstavime, vyskrabeme vanilkove semiacka do mlieka a lusky odstranime, zelatinu vyzmykame a rozpustime v mlieku.Vlejeme do pripravenych formiciek, preferovanej velkosti a nechame v chladnicke, kym nestuhne.Vyjmeme z formicky za pomoci noza, pripadne spodnu cast formicky namocime do vriacej vody na par sekund.Servirujeme s bobulovym ovocim, pripadne ovocnym coulis.
Asi najjednoduchsi a najznamejsi taliansky dezert, ktory sice zabiije vasu dietu, ale stoji za to.
Autor: demi chef (Robiak) | |
Datum vložení: 02.01.2009 14:06 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz