Těsto:
250 g másla
3 vejce
300 g cukru krupice
400 g hladké mouky
1 lžička sody
100 ml mléka
3 lžíce medu
Krém:
500 ml mléka
6 lžic krupice
2 lžíce krupicového cukru
200 g másla
1/2 plechovky Salka
Dále:
100 g mletých ořechů
rum
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme med, cukr, mouku smíchanou se sodou a mléko. Promícháme, pořád zahříváme na plotýnce. Nakonec přidáme celá vejce, důkladně promícháme, jen co se spojí s ostatním, hmota by měla být mírně teplá.Troubu včas rozehřejeme na 200 °C.Těsto (je tekuté) rozdělíme na tři plechy vyložené papírem na pečení, rozetřeme natenko a postupně upečeme do zezlátnutí (cca 8-10 minut).Vychladlé pláty poskládáme na sebe a okraje zařízneme. Odkrojky rozdrobíme a smícháme s ořechy.Mezitím připravíme krém. Z mléka, cukru a krupice uvaříme hustou kaši a necháme vychladnout.Do vlažné kaše po kouskách vešleháme změklé máslo smíchané se Salkem.Jeden plát pokapeme rumem, potřeme třetinou krému, přiložíme druhý plát a lehce přimáčkneme. Postup opakujeme, končíme vrstvou krému, který hustě posypeme směsí rozdrobených odkrojků s ořechy.Necháme uležet 1-3 dny, pak krájíme na řezy.
Autor: pety1 (Petra) | |
Datum vložení: 15.06.2013 10:36 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz