Piškot:
7 vajec
21 dkg cukru krupice
14 dkg hladké mouky
Krém:
2 zakysané smetany
1 vanilkový cukr
1 ušlehaná šlehačka (můžeme přidat i ztužovač)
Želé:
1/2 l vody (nebo šťávy z kompotu)
1 vanilkový pudink
1 vitacit
1 vanilkový cukr
Vejce vyšleháme s cukrem a opatrně vmícháme mouku. Upečeme při 180°°C na plechu.
Do zakysané smetany zamícháme cukr a potom ušlehanou šlehačku. Natřeme na vychladlý piškot, poklademe jahodami (jakékoliv ovoce).
Vodu uvaříme s cukrem, vitacitem a pudinkem (tak jako pudink) a nalijeme na jahody. Dáme ztuhnout do lednice. Můžeme zdobit šlehačkou.
Autor: Irule (Irena) | |
Datum vložení: 17.06.2013 17:16 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz