2-3 stvoly rebarbory
2 čerstvé bílky
1 vanilkový cukr
cukr krupice -podle chuti
čerstvé jahody
Rebarboru očistíme, oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Vložíme ji do hrnce, přidáme trošku vody - tolik, aby se nepřipalovala a rozdusíme ji. Osladíme podle chuti, krátce s cukrem povaříme, necháme vystydnout a rozmixujeme. Mělo by nám vzniknout hustší pyré.
Z bílků vyšleháme pevný sníh a opatrně zašleháme vanilkový cukr a rebarborové pyré.
Do pohárů rozdělíme jahody a pokryjeme je rebarborovým sněhem.
Pohár podáváme ihned po jeho přípravě, sníh by mohl zřídnout.
Autor: maris | |
Datum vložení: 18.06.2013 14:15 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz