15 dkg cukru
1/2 balení vanilkového cukru
6 vajec
5 dkg polohrubé mouky
5 dkg hladké mouky
3 lžíce kakaa
5 dkg mletých pistáciových oříšků
2 lžíce olivového oleje
Krém:
1/2 másla
10 dkg cukru
1/2 vanilkového cukru
1 pistáciový pudink
3 lžičky cukru do mléka
4 dcl mléka
lžíce citronové šťávy
1 vanička nízkotučného tvarohu
1 balení želatina Dr.Oetker
4 lžíce vody
kokos na obalení hotové rolády asi 5 dkg
Ušleháme žloutky s cukry do pěny, přidáme mouku s kakaem a sníh z bílků lehce zabalíme do těsta, vylijeme na plech s pečícím papírem, pečeme tak 20 minut, můžeme vyzkoušet, zda nelepí. Mírně vychladlé srolujeme do dalšího papíru na pečeni, necháme v chladu.
Namočíme si želatinu.
Pudink uvaříme a necháme zchladnout, nemíchám, nepřikrývám, srazila by se tam voda, pak jen seberu vytvořený škraloup a ... sním.
Měkčí máslo řádně vyšleháme s cukry doběla, po lžicích postupně přidáváme pudink, opět vyšleháme dohladka.
Namočenou želatinu za tepla rozpustíme dle návodu, mícháme, zchladíme a postupně zašleháváme po lžicích s tvarohem a citronovou šťávu. Rozbalíme vychlazenou roládu, potřeme, pak i srolovanou a obsypeme kokosem, necháme vychladit.
Přidala jsem pár roládových fotek.
Pistáciový moučník jsem někde zaregistrovala parádně zeleňoučký, ale nechtěla jsem mít krém jedovatě zelený, takže jsem do mléka k pudinku přidala kapičku barvičky. Ve skutečnosti měl krém zelený nádech, na foto znát není.
Autor: PaCaOl | |
Datum vložení: 20.06.2013 16:11 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz