středně zralé hrušky podle počtu strávníků
třtinový cukr
máslo
mletá skořice
med
mandlové lupínky
rum
Nejprve máslem vytřeme pekáček nebo zapékací misku a lehce vysypeme třtinovým cukrem.Poté rozkrojíme podélně hrušky a lžičkou vykrojíme jadřinec.Do vzniklého důlku dáme malou lžičku tekutého medu, ani nemusí být celá, posypeme mletou skořicí, trochu opět třtinovým cukrem a nakonec posypeme mandlovými lupínky.Pokud to neděláme pro děti, lehce zastříkneme rumem, buď před a nebo po zapečení.Dáme do vyhřáté trouby na 180-200 st. zapéci a ještě teplé podáváme.Kdo chce, může k tomu přidat trochu ušlehané šlehačky nebo kopeček zmrzliny, ale není to nutné. Je to výborný a rychlý dezert, když vás honí "mlsná" a nebo pro nečekanou návštěvu.
Už jsem měla dost vyzrálé hrušky, proto jsem zapékala krátce, jinak by byly mandlové lupínky lehce růžové. Je to foceno mobilem, tak prosím zdejší profesionální fotografky a fotografy o velkou shovívavost ☺.
Tento recept mám z jednoho pořadu Prostřeno, také jim moc chutnalo a pokud vyzkoušíte, uvidíte sami, jak lahodnou chutí vás tento jednoduchý a rychlý dezert překvapí. S hruškami už jsem dělala 3x, příště zkusím s čerstvým ananasem.
Autor: yanull (J@na) | |
Datum vložení: 23.06.2013 19:49 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz