500 g jahod
125 g másla
125 g hrubé mouky
4 lžíce třtinového cukru
4 vejce
130 g žervé nebo lučiny
2 sáčky vanilkového cukru
Omyté a okapané jahody překrájíme na menší kousky. Z másla, cukru a mouky vypracujeme drobenku, kterou přemístíme do máslem nebo olejem ve spreji ( já ) zapékacích misek. Trochu upěchujeme. Žervé se žloutky a vanilkovým cukrem vymícháme do krému. Uvaga!! Je to řídké, ale klííd... to se vstřebá... třeba :-))). Tuto řidlinu :-)) spravedlivě rozdělíme na těsto do misek. Mně to vyšlo do čtyřech větších a třech pidi. Na krém pohážeme jahody a vložíme do trouby, vyhřáté na 160 st ( dolní + spodní ohřev ) Pečeme cca 25 minut. Tváří se to jak amarouny, ale po vychladnutí to bude v cajku :-). Z bílků a 2. vanilkového cukru vyšleháme pevný sníh, kterýžto po upečení jahodových misek lžící ofafrně navrstvíme, tzv. načepičkujeme nahoru. Můžeme zlehka sypnout třtinovým cukrem a prskneme to vše ( já ty misky dala na plech ) pod gril na 3 - 5 minut. Nic!!! Žádné cigárko, kafíčko... na mobil taky zapomeňte, a hlídejte jak pes. V tomto okamžiku bychom to mohli totiž snadno spálit, a to nechceme.
No, a je to. Dobrou chuť.
Zdroj: červnový F.O.O.D.
Autor: rebeka (Naďa) | |
Datum vložení: 26.06.2013 11:47 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz