400 g kompotovaného ananasu (scezené kostky)
350 g kefíru (používám domácí výroby)
50 ml mléka
10 g želatiny v prášku (1 balíček)
1 slabá lžíce moučkového cukru (lze vynechat)
1 tyčinka Margot (použila jsem s kokosovou příchutí)
trochu oleje na vymazání tvořítek, formiček nebo misek
Na ozdobení:
kousek Margotky
pár kostek ananasu
V kastrůlku si ohřejeme mléko, vsypeme želatinu, metličkou promícháme a necháme chvíli nabobtnat.
Mezitím odebereme stranou na pozdější dozdobení pár kousků ananasu a zbytek v hlubší nádobce ponorným mixérem rozmixujeme. Můžeme úplně dohladka, nebo můžeme nechat hrubší kousky.
K ananasové hmotě přidáme kefír, pokud budeme sladit, tak i cukr a již jen metličkou dobře prošleháme.
Na hrubém slzičkovém struhadle nastrouháme Margotku. Pokud ji máme uskladněnou při pokojové teplotě, dělá při strouhání hezké slzičky. Pokud ji dáme na chvíli do mrazáku, bude se strouhat lépe, ale bude hodně nadrobená.
K ananasu a kefíru přidáme nastrouhanou Margotku a rozpuštěnou želatinu, kterou ještě před přilitím v kastrůlku trochu prošleháme ode dna.
Vše znova metličkou promícháme a plníme do připravených tvořítek, které si předem lehce vymažeme olejem, pro snadnější vyklápění.
Dáme nejlépe přes noc do lednice uležet, poté dozdobíme dle vlastní chuti a fantazie a mlsáme.
Nějak mi přebýval kefír a zůstalo mi hodně ananasu z plechovky, kterou jsem načala, když jsem potřebovala kousek pod maso. Bylo to velké balení, něco kolem 560g. Tak to nenechám zkazit, že jo:-) Mému zlatému mlsounovi jsem uzmula ze zásob Margotku-jéje, to bylo řečí ( stejně si je křečkuje v krabici). Ale druhý den ani nedutal, jak mlsal:-)
Samo sebou jde použít různé ovoce podle sezony, nebo mražené, či kompotované.
Pro Váš větší výběr přidávám 2 podobné kefírové mlsky.Nechejte si chutnat!
Autor: Anna Kocikova (Drahuš) | |
Datum vložení: 26.06.2013 20:28 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz