1 tvaroh
1 créme fraiche
1 vanilkový cukr
cukr moučka dle chuti
100 ml vaječného likéru
pár lístů máty
8 plátků želatiny
jahody
V ohřátém vaječném likéru necháme nabobtnat želatinu.
Do misky dáme hrst jahod a rozmačkáme je pořádně vidličkou, lépe nám to půjde rovnou s cukrem. Přidáme tvaroh, créme fraiche, najemno nasekanou mátu, rozmíchaný vaječňák s želatinou a všechno důkladně prošleháme dohladka. Poté podle chuti dosladíme.
Mističky vyložíme plátky jahod a opatrně zalijeme hmotou. Vložíme do lednice nebo pro rychlejší konzumaci do mrazáku. Před vyjmutím ponoříme na pár vteřin mističky do horké vody a krásně se nám vyklopí.
Mátu lze dát posekanou do teplého vaječňáku, lépe se nám rozvoní.
Můžeme dozdobit šlehačkou a zakápnout vaječňákem :-)
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Autor: 1974andrea (Andrea Motlíková) | |
Datum vložení: 27.06.2013 14:03 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz