6 meruněk
3 plátky pokrájeného čerstvého ananasu
6 plátků želatiny Dr. Oetkera
450 g měkkého tvarohu
300 ml pomerančového džusu
1,5 sáčku vanilkového pudingu bez vaření od Dr. Oetkera
100 g moučkového cukru
100 ml ovocného jogurtu
2 šlehačky Dr. Oetkera
mléko nebo klasická smetana ke šlehání
1. Nejdříve si namočíme želatinu v plátcích a postupujeme podle návodu.
2. V pomerančovém džusu rozpustíme vanilkový puding, moučkový cukr, přidáme po troškách tvaroh, ovocný jogurt a vyšleháme jemný hladký krém.
3. Podle návodu si připravíme šlehačku Dr. Oetkera
4. Ovoce omyjeme a pokrájíme na menší kousky.
5. Do tvarohovo-pudingové směsi vmícháme chladnoucí želatinu a nakonec zlehka zamícháme šlehačku.
6. Silikonovou bábovkovou formu dobře propláchneme studenou vodou a nalijeme do ní třetinu tvarohového krému, uhladíme a povrch krému poklademe meruňkami, ananasem a zakryjeme druhou třetinou tvarohového krému.
Na ni poklademe opět ovoce a pokryjeme poslední vrtsvou krému a opět uhladíme.
7. Bábovku vložíme do mrazáku a necháme na 12 hodin / nejlépe přes noc ztuhnout/.
8. Hodinu před podáváním vyndáme zmrzlinovou bábovku z mrazáku, chvíli počkáme, vyklopíme ji na talíř a uložíme do chladničky. Zdobíme ovocným topingem nebo šlehačkou.
Slíbila jsem a tak jsem musela udělat podruhé pro vnoučka k vysvědčení, než odjel na tábor.
Ovoce se může dát jakékoliv, co kdo má rád a jaké je zrovna sezonní.
![]() |
Autor: varilamyskakasicku |
![]() |
Datum vložení: 29.06.2013 23:29 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady