Vinná pěna:
3 žloutky
3 lžíce cukru krystal
150 ml bílého vína
Krupicové flameri:
3 lžíce krupičky
250 ml mléka
5 lžic kokosové moučky
4 lžíce cukru (nebo podle chuti)
asi 3 lžíce smetany na vaření
Jahodové želé:
1 sáček želatiny v prášku (pro 250 ml tekutiny)
300 g rozmixovaných jahod
cukr podle chuti
voda podle potřeby
K jahodám přidáme vodu, aby byl celkový objem 250 ml a vmícháme želatinu s cukrem. Přivedeme k varu a po minutě lijeme do skleniček. Necháme vychladnout a pak uskladníme alespoň 30 minut v ledničce.
Žloutky smícháme s cukrem, přidáme k nim víno a ve vodní lázni šleháme do pěny.
Krupičku s cukrem, kokosem a mlékem necháme 10 minut odstát a pak svaříme jako klasickou krupicovou kaši. Má být hutnější konzistence. Odstavíme, vmícháme k ní smetanu a pak i vinnou pěnu.
Lžící přendáme opatrně do sklenic přímo na želatinu a vychladíme nejméně dvě hodiny v lednici. Dozdobíme a podáváme.
Autor: danielle72 (Daniela) | |
Datum vložení: 01.07.2013 18:36 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz