TopRecepty.cz

Kokosové flameri s vinným krémem a jahodami


Kokosové flameri s vinným krémem a jahodami

Suroviny

Vinná pěna:
3 žloutky
3 lžíce cukru krystal
150 ml bílého vína

Krupicové flameri:
3 lžíce krupičky
250 ml mléka
5 lžic kokosové moučky
4 lžíce cukru (nebo podle chuti)
asi 3 lžíce smetany na vaření

Jahodové želé:
1 sáček želatiny v prášku (pro 250 ml tekutiny)
300 g rozmixovaných jahod
cukr podle chuti
voda podle potřeby

Postup

K jahodám přidáme vodu, aby byl celkový objem 250 ml a vmícháme želatinu s cukrem. Přivedeme k varu a po minutě lijeme do skleniček. Necháme vychladnout a pak uskladníme alespoň 30 minut v ledničce.

Žloutky smícháme s cukrem, přidáme k nim víno a ve vodní lázni šleháme do pěny.

Krupičku s cukrem, kokosem a mlékem necháme 10 minut odstát a pak svaříme jako klasickou krupicovou kaši. Má být hutnější konzistence. Odstavíme, vmícháme k ní smetanu a pak i vinnou pěnu.

Lžící přendáme opatrně do sklenic přímo na želatinu a vychladíme nejméně dvě hodiny v lednici. Dozdobíme a podáváme.

autor Autor: danielle72 (Daniela)
Datum vložení Datum vložení: 01.07.2013 18:36

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz