Těsto:
300 g polohrubé mouky
200 g hladké mouky
100 g másla
1 lžíce sádla
100 g krystalového cukru
50 g droždí
2 vejce
20 celých nebo mletých fenyklů
mléko
sůl
Náplň:
500 g mrkve
150 g cukru
1 vanilkový cukr
20 celých nebo mletých fenyklů
100 g másla
1 bílek
150 g máku na posyp
100 g moučkového cukru
sezamová semínka na posyp
Z droždí, trochy mléka a špetky cukru připravíme kvásek a vykynulý ho vmícháme do mouky, přidáme žloutky, cukr, podle potřeby mléko, rozpuštěný a vychladlý tuk, sůl a fenykl. Těsto zpracujeme a necháme kynout.
Nastrouhanou mrkev promícháme s krystalovým cukrem, vanilkovým cukrem a fenyklem, vše podusíme na másle a necháme vychladnout.
Z těsta pak tvarujeme menší bochánky, naplníme je směsí a zabalíme podobně, jako buchty. Potřeme druhým bílkem co nám zbyl a posypeme mákem, sezamovými semínkami a pečeme dozlatova na 180°C.
Kdesi je pečou ve velikém množství na poutě a hody, jsou oblíbené.
Zdroj: mám napsaný od zákaznice z Polné
Autor: Bibinka (Janinka) | |
Datum vložení: 06.01.2009 18:09 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz