Těsto:
1/2 kg hladké mouky
špetka soli
10 dkg cukru
2 žloutky
1/4 l mléka
5 dkg droždí
1,5 dcl oleje
Drobenka:
máslo
cukr
hrubá mouka
vanilkový cukr
skořice
Žloutkový krém:
1 l mléka
4 vanilkové pudinky
6 lžic cukru
1 tvaroh
1 smetana ke šlehání
Těsto: připravíme si kvásek z droždí, lžičky cukru, lžičky mouky, zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít. Do mísy nasypeme mouku, cukr, sůl, žloutky, přidáme vzešlý kvásek, olej a zbytek mléka. Důkladně propracujeme a necháme těsto vykynout.
Žloutkový krém: Uvařit pudink z mléka, pudinků a cukru. Po vychladnutí stáhnout škraloup, vyšlehat s 1 tvarohem a smetanou.
Po vykynutí těsta tvoříme asi 8mi dekové bochánky, dáme na plech vyložený pečícím papírem po 6 kusech na plech, aby se neslepily a necháme ještě 15 minut kynout. Potom je lehce rukou zploštíme, pomažeme rozšlehaným vejcem, posypeme skořicovou drobenkou. Pečeme při teplotě 180 stupňů do zlatova. Po vychladnutí koláče rozkrojíme a plníme žloutkovým krémem. Přiklopíme, pocukrujeme a podáváme.
Recept mám z Top receptů od Iruny, jen jsem si ho trošku pozměnila
Autor: Teryshek (Tereza) | |
Datum vložení: 02.07.2013 13:10 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz