4 vejce
4 lžíce krystalového cukru
4 lžíce polohrubé mouky
špetka soli
Náplň:
500 g měkkého tvarohu
200 ml zakysané smetany
2-3 lžíce moučkového cukru
1 lžička vanilkového extraktu
kůra z 1 citrónu
2-3 lžíce nutelly na potření
300 g jahod
Najprv si upecieme piskotu na roladku a na podlozku. Zvolila som si uplne jednoduchu piskotu. Bielka naslahame so stipkou soli. Ked zbeleju, pridame krystalovy cukor a slahame, kym nie je su bielka pekne biele, huste, leskle a metlicky zanechavaju stopy. Pridame zltky a na najnizsich obratkach ich zaslahame do bielkov. Pridame preosiatu muku a uz iba rucne zlahka, kruzivymi pohybmi premiesame, kym sa pekne sa hmoty spoja. Vylejeme na plech ( 30x40) vylozeny papierom na pecenie a upecieme pri teplote 190 °C asi 15 minut.
Po upeceni vyberieme z rury a jeden kraj pozdlzne zarovname (asi 2-3mm). Odmeriame si sirku formy ( u mna 11cm ) a odrezeme pas piskoty. Zbytok piskoty aj s papierom stocime do rolady a odlozime bokom vychladnut.
Pripravime si tvarohovu napln zmiesanim vsetkych surovin.
Z vychladnutej rolady stiahneme papier a natrieme ju Nutellou. Opat stocime do rolady. Roladu skratime na dlzku formy, do ktorej ju budeme vkladat.
Formu vylozime potravinarskou foliou. Nanesieme 1/2 tvarohoveho kremu, ulozime do prostriedku roladku a po bokoch ulozime nakrajane jahody. Ja som vylozila aj po stranach formu platkami jahod. Davame pozor pri ukladani jahod. Ukladame spicou dole ( po otoceni to bude vrch dezertu).
Prepolene jahody na tvarohovy krem ukladame reznou stranou hore. Zakryjeme druhou polovicou kremu. Mozeme dat este jeden rad prepolenych jahod ( ja som nedavala) a prikryjeme odrezanym platom piskoty.
Zabalime do potravinarskej folie a odlozime aspon na dve hodiny do mraznicky a potom dezert prelozime do chladnicky ( najlepsie na celu noc).
Pred podavanim vyklopime na podnos a ostranime foliu. Krajame na 1,5 - 2 cm platy.
fotopostup najdete tu: http://adkas-tastyfood.blogspot.co.uk/2013/07/jaho...
Autor: adkas | |
Datum vložení: 03.07.2013 16:35 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz