rozpis na formu 30x11x7cm
I. vrstva:
200 g máslových sušenek (u mna Melted Milk z Morissons)
200 g Nutelly
II. vrstva:
250 ml smetany (u mna double cream)
250 g měkkého tvarohu (u mna Quark)
2 PL prosátého kakaa
2 PL moučkového cukru
1 KL vanilkového extraktu (mozno nahradit 1 vanilkovým cukrem)
3 KL Želatina (viz obrázek v postupu)
4 PL studené vody
III. vrstva:
250 ml smetany
200 g hořké čokolády
50 g bílé čokolády
Kromě toho:
18-20 kusů jahod
Formu na biskupsky chlebik vystelieme papierom tak, aby pretrcal cez formu. Ulachci nam to vyberanie hotoveho dezertu z formy. Susienky dame do mikrotenoveho sacka a pomocou valceka ich "pomelieme". Nevadi, ak ostanu sem-tam vacsie kusky. Pekne to vynikne v tej zakladnej casti. Pridame Nutellu a dobre premiesame, kym dostaneme kompaktnu hmotu.
Hmotu dame do priravenej formy a pomocu lyzice dobre utlacime. Odlozime do chladnicky, kym si pripravime dalsiu vrstvu. Jahody umyjeme, osusime a konce, kde su stopky zrezeme. Snazime sa vybrat rovnako velke jahody. Zelatinu nechame napucat so 4 PL vody. Na velmi miernom ohni zahrejeme, teplom sa pekne rozpusti. Nevarit! Slahackovu smotanu vyslahame. Tvaroh, cukor, vanilkovy extrakt ( prip. vanilkovy cukor) a preosiate kakao vymiesame. Pridame vyslahanu slahacku a spolu zamiesame, kym sa obe hmoty nespoja. Trochu z tejto masy odoberieme a dobre rozmiesame v rozpustenej zelatine. Za staleho slahania pridame do tvarohovo-sahackovej zmesi a dobre prelahame, aby sa zelatina dostala rovnomerne do celej hmoty.
Do formy na I. vrstvu nanesieme trochu kremu ( iba tolko, aby sa jahody prilepili) a ulozime stojato jahody tesne vedla seba. Prikryjeme zvysnym kremom a odlozime do chladnicky ai na 30 minut. Medzitym si pripravime III. vrtvu. Slahackovu smotanu zahrejeme do bodu varu ( nevarime!!!), pridame na kocky nalamu cokoladu. Odstavime z ohna a miesame, kym dotastaneme krasne zamatovu hmotu. Nechame postat asi 10 minut.
Bielu cokoladu rozpustime nad parou. Nalejeme smotanovo-cokoladovu masu na dezert a povrch zarovname.
Nakvapkame zopar kvapiek bielej cokolady a pomocou sparadla vytvorime vzor. Odlozime do chladnicky na 3-4 hodiny stuhnut. Pomocou papiera vyberieme z formy a prelozime na podnos. Krajame asi 2 cm platy (najlepsie zubkovanym alebo velmi ostrym nozom) a podavame.
Dezert drzime v chladnicke, rychlo makne.
http://adkas-tastyfood.blogspot.co.uk/2013/06/coko...
Autor: adkas | |
Datum vložení: 03.07.2013 17:14 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz