Korpus:
2 vejce
2 PL cukru krupice
2 PL mouky polohrubé
2 PL kakaa
2 PL oleje
2 PL mléka
1 KL kypřícího prášku
Náplň:
600 ml smetany ke šlehání
200 g slazeného kondenzovaného mléka
8 plátků želatiny
1 mango
250 g jahod
malinový džem na potření korpusu
jahody
máta na dozdobení
Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté světlé pěny. Přimícháváme olej, mléko, mouku smíchanou s kypřícím práškem a kakao.
Těsto vylijeme do vymazané a moukou vysypané formy o průměru 24 cm. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi jen 10 minut. Zkoušíme špejlí.
Necháme vychladnout ve formě.
Vychladlý potřeme malinovým džemem.
1 náplň:
4 plátky namočíme do 4 PL studené vody a necháme 10 minut nabobtnat. Jahody rozmixujeme. Nabobtnalou želatinu rozehřejeme - nesmí se vařit. 300 ml smetany ušleháme do tuha. Přimícháme k ní 100 g kondenzovaného mléka rozmixované jahody a rozehřátou želatinu. Promícháme a nalijeme na korpus. Dáme chladit.
2 náplň:
Dělá se stejně, jen se přidá rozmixované mango.
Nalijeme na ztuhlou jahodovou náplň a dáme tuhnout - nejlépe přes noc.
Po ztuhnutí vykrajujeme pomocí formičky o průměru asi 6 cm dortíky.
Dozdobíme jahodou a mátou.
PL - Polévková Lžíce
KL - Kávová Lžička
Nedivte se barvě mangové náplně. Jsem bebil. Originál je jemně apricot. Ale mě to bylo málo a nemaje jinou přidal jsem malinko zelené barvy - tak proto.
Autor: Dooga | |
Datum vložení: 05.07.2013 10:24 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz