asi 150 g mandlí (spařených a oloupaných)
asi 10 lžic cukru
troška oleje (na potření alobalu)
Rozpálíme teflonovou pánev, vsypeme na ni mandle a cukr. Za častého míchání rozpouštíme cukr, kterým se mandle obalí, zezlátnou a vytvoří se karamel. Přesypeme na talíř, na nějž jsme si připravili alobal lehounce potřeným olejem. Mandle na něj rozložíme a počkáme, dokud zcela nevychladnou. Pak rozmixujeme na drť. Pak vložíme do sklenice a uchováváme na suchém místě.
Používáme na výrobu nebo ozdobu různých moučníků, pohárů, krémů atd.
Slabší jedinci jako třeba já chodí griliáš v noci krást do spíže .-)
Griliáš lze připravit z jakýchkoli ořechů - vlašských, lískových, arašídů, pistácií..., ale třeba i ze slunečnicových semínek.
Autor: danielle72 (Daniela) | |
Datum vložení: 06.07.2013 22:34 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz