Suroviny na cca 6 mističek:
500 ml minimálně 30% smetany
4 plátky želatiny
100 g hořké čokolády
cca 30 g třtinového cukru
rostlinný olej na vytření formiček
3 broskve
kousek másla
lžička třtinového cukru
lžička javorového sirupu
1 vrchovatá lžička dortového žlutého želé
100 ml vody
pár kapek limetkové šťávy
2 broskve oloupeme, nakrájíme na drobné kostky. V rendlíčku si rozpustíme tenký plátek másla, přidáme nakrájené broskve, cukr, sirup, necháme rozpustit a přilejeme cca 50 ml vody. Provaříme, ale ne úplně na kaši, jen aby broskve trochy změkly. Přidáme pár kapek limetkové šťávy, ve zbytku vody rozmícháme lžičku želé a přilejeme do směsi, krátce provaříme a plníme do mističek vymazaných kapkou oleje. Dáme do lednice vychladit, aby želé ztuhlo. Mezitím si připravíme smetanu. Plátky želatiny ponoříme na cca 10 minut do vody. Smetanu přivedeme pomalu k varu, přidáme cukr, nalámanou čokoládu, metličkou řádně prošleháme, aby se čokoláda celá rozpustila a přidáme vymačkanou!!! želatinu, řádně promícháme metličkou, aby se kompletně rozpustila a rozléváme do vychlazených formiček na ovocné želé. Třetí broskev si nakrájíme na plátky, dáme na pečící papír, posypeme třzinovým cukrem a v troubě pod grilem zapečeme, aby se udělala karamelová krusta. Můžeme po vytažení z trouby posypat i skořicí. Pannacottu chladíme nejlépe přes noc v lednici, ale z osobní zkušenosti vím, že stačí i 2 hodiny, když na lednici zapnete program rychlého zchlazení :D Nožem si opatrně objedeme okrajem pannacotty ve formičce, ponoříme na pár vteřin do vařící vody (pozor, aby se voda nedostala dovnitř formičky ke smetaně) a vyklepneme na talíř. Já zdobila talíř karamelem - na talířek jsem si nasypala cukr a v mikrovlnce s pomocí funkce crisp, jsem z něj nechala udělat karamel :)
Autor: Mirusha | |
Datum vložení: 07.07.2013 13:08 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz