Na základ:
200 g Bebe sušenky kakaové (Koka)
100 g másla
Na tvarohový krém:
140 ml smetany na vaření 12%
4 plátky želatiny Dr. Oetker
500 g tvarohu ve vaničce
140 g třtinového cukru
1 pomeranč (jen kůra)
400 g malin
250 ml smetany ke šlehání 33%
Na omáčku:
250 g letního drobného ovoce (maliny, borůvky, rybíz, jahody)
4 lžíce pomerančové šťávy
3 lžíce třtinového cukru
Sušenky dáme do mikrotenového sáčku a podrtíme válečkem.Rozpustíme máslo a necháme vychladnout.Sušenkové drobečky s máslem propracujeme do celistvé, mírně drolící se hmoty a za pomocí boží a sklenky či ručního válečku napěchujeme a urovnáme do dortové formy.Připravíme si náplň: do vhodné nádoby dáme cca 4 lžíce studené vody a necháme nabobtnat želatinové plátky.Tvaroh, cukr, 4 lžíce pomerančové šťávy a nastrouhanou kůru z pomeranče vyšleháme do hladkého krému.Smetanu na vaření přivedeme téměř k bodu varu, přidáme nabobtnanou želatinu a promícháme. Plátky se téměř ihned krásně rozpustí.Smetanu ke šlehání vyšleháme do polotuha. Do tvarohového krému přidáme chladnou želatinovou smetanu, ušlehanou smetanu a zlehka vmícháme maliny.Stejně se pomačkají, obarví tvaroh, ale na chuti to neubere.Tvarohomalinovou náplní plníme dortovou formu se sušenkovým základem a odložíme na noc do ledničky.A ještě omáčku: jednoduše tak, že smícháme ingredience na ni určené a dáme taktéž do ledničky.Moučník podáváme s chladnou omáčkou. Je to velmi lahodné a osvěžující.
Zdroj Apetit online. cz, upraveno
Autor: rebeka (Naďa) | |
Datum vložení: 07.07.2013 14:40 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz