250 g mandlí
250 g jemného krupicového cukru
3 žloutky
1 bílek
2 lžíce oleje
Mandle spaříme, oloupeme, vysušíme, necháme vystydnout a jemně umeleme. Přidáme cukr, rozšlehané žloutky a dobře promícháme.Z bílku ušleháme tuhý sníh,který přidáme k mandlové směsi a opatrně promícháme.
Plech vyložíme alobalem, který potřeme olejem a v síle asi 5 mm na ní rozetřeme mandlovou směs. Přikryjeme dalším poolejovaným alobalem. Něčím zatížíme- prkénko, závaží ap.,necháme v chladu 3 dny stát. Poté můžeme Turrón krájet na 6 cm dlouhé a 0,5 cm široké proužky.
Moc dobré mlsáníčko a velmi to chutná i dětem!
Zdroj: recept jsem si přivezla ze Španělska.
Autor: Bibinka (Janinka) | |
Datum vložení: 08.01.2009 22:49 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz