2 listová těsta
nastrouhané vlašské ořechy (nebo strouhanka, či rozdrcené piškoty)
2 větší jablka
200 g jahod
práškový cukr
trochu máty (nemusí být)
1 lžíce skořice (nebo skořicový cukr)
1 balíček vanilkového cukru
voda na potření
hladká mouka
Pracovní plochu posypeme hladkou moukou, aby se nám těsto nelepilo a vyválíme dva obdélníky z listového děsta.Jablka oloupeme a nakrájíme na kousky. V misce je smícháme s cukrem a skořicí.Jahody odstopkujeme a rozmačkáme vidličkou, nebo rozmixujeme, s vanilkovým cukrem a mátou.Vyválené těsto posypeme nastrouhanými ořechy, poté poklademe jablky, jahodami a zasypeme opět ořechy.Štrúdly zabalíme, přemístíme na plech vyložený pečicím papírem a navrchu poplácáme vodou (nebo máslem).Vložíme do trouby a pečeme na 180 °C, tak 10-15 minut dokud štrúdl nemá světlou hnědou barvu. Hotový štrůdl pocukrujeme.
Recept není žádný vynález, děláme ho s čímkoliv, i na slano a toto je jedna z alternativ, jak si štrúdl ještě vylepšit-je tak krásně šťavnatý a má jednu vadu, je v cukuletu pryč!
Autor: Bibinka (Janinka) | |
Datum vložení: 15.07.2013 13:10 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz