4 vejce
1 kypřící prášek do pečiva
100 ml slunečnicového oleje
350 g polohrubé mouky
200 g krupicového cukru
150 ml vody
1 talíř nakrájené dýně
1 lžička kyseliny citrónové
1 vanilkový cukr
1 lžička mleté skořice
50 g krupicového cukru
Dýni očistíme a nakrájíme na menší kousky. Do vroucí vody s kyselinou citrónovou nasypeme dýni a od bodu varu jí 2 minuty povaříme. Poté jí vylijeme na síto a necháme okapat. V misce promícháme oba cukry se skořicí a směsí obalíme prochladlou dýni. Plech s vyšším okrajem vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny a přidáme olej. Po vyšlehání střídavě přidáváme vodu a mouku smíchanou s prosátým kypřícím práškem. Těsto vylijeme na plech a poklademe cukrem obalenou dýní. Vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme asi 25 - 30 minut. Prochladlou bublaninu bohatě pocukrujeme.
Autor: JanaB1 | |
Datum vložení: 15.07.2013 18:45 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz