Těsto:
1 hrnek polohrubé mouky
2 vejce
1/2 hrnku moučkového cukru
1/4 hrnku oleje
1/2 hrnku mléka
1/2 prášku do pečiva
Tvarohová náplň:
500 g jemného tvarohu
200 g másla
2 vanilkové cukry
3 lžíce moučkového cukru
Želé:
1/2 l rybízové šťávy
1/2 l vody
2 Zlaté klasy
3 lžíce krystalového cukru
rybíz
rybízová marmeláda
Cesto : Všetky ingrediencie vyšľaháme, cesto dáme na plech a upečieme. Upečené necháme vychladnúť.
Náplň : Maslo vyšľaháme s cukrom, postupne všľaháme tvaroh a vanilkový cukor.
Želé : Šťavu a vodu dáme variť do hrnca, pričom z vody trocha odoberieme na Zlatý klas. Keď šťava s vodou začnú vrieť, vlejeme v zvyšnej vode rozmiešaný Zlatý klas a uvaríme husté želé. Vmiešame cukor a necháme chladnúť.
Na upečené cesto rozotrieme v tenkej vrstve ríbezľový lekvár a naň navršíme náplň. Na tvarohovú náplň rozsypeme ríbezle ( husto ).
Nakoniec polejeme vlažným želé a v chladničke necháme dobre stuhnúť.
Namiesto Zlatého klasu dostať v Čechách Krémový prášek. Puding použite len v najnevyhnutnejšom prípade, nie je to ono.
Autor: tejaja | |
Datum vložení: 23.07.2013 19:45 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz