250 g Mascarpone
hrnek kávy - nejlépe Espresso
3 kvalitní vejce
50 g cukru
cca 2 hrsti borůvek (čerstvé)
cca 20 ks cukrářských piškotů
hořké kakao - sypké
Zvolime vhodnou nadobu - ja pouzivam takove ty zamrazovaci krabicky z plastu, muze byt i hranata zapekaci miska a pod.
Vejce rozdelime na zloutky a bilky. Do zloutku zamichame 25 g cukru a vyslehame. Do bilku zamichame take 25 g cukru a vyslehame na snih.
Pripravime si vetsi misku, dame do ni mascarpone a zamichame se zloutkem, pote opatrne vmichame snih z bilku. Cukrarske piskoty poklademe jednu vedle druhe do pripravene nadoby a prelijeme casti kavy tak, aby se piskoty nacucly, nesmi v kave plavat!
Potreme bohate vrstvou z mascarpone vznikleho kremu a posypeme boruvkami. Postup opakujeme. Posledni vrstva musi byt krem.
Dame na nekolik hodin ztuhnout do lednice.
Pred servirovanim posypeme prosatym kakaem.
Autor: Petraweid (Petra Weidenhofferova) | |
Datum vložení: 25.07.2013 21:14 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz