3 vejce
190 g hladké mouky
190 g másla
190 g cukru
2 lžíce vody z pomerančových květů (nebo koňak, rum či citronová šťáva)
cukr
Odvážime si vajíčka a rovnaké množstvo ďalších troch hlavných surovín. Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, bielky s troškou soli dáme zatiaľ do chladničky. Pridáme zmäknuté maslo , neroztápame ho ani vo vodnom kúpeli ani v mikrovlnke. Po lyžiciach vmiešame preosiatu múku a vodu z pomarančových kvetov (alebo alkohol či citrónovú šťavu). Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, asi tretinu z neho vmiešame do cesta, zvyšok iba opatrne pridáme niekoľkými ťahmi vareškou, aby sa sneh nerozpadol. Nepridávame prášok do pečiva ani iné kypridlo. Cesto vlejeme do formy na biskupský chlebík a pečieme 35-40 minút v rúre predhriatej na 180°C.
Upečený koláč necháme vychladnúť na mriežke, ešte teplý ho preložíme na podnos a polejeme cukrom zmiešaným s tekutinou, ktorú sme použili do cesta.
Autor: amalia | |
Datum vložení: 26.07.2013 14:30 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz