400 ml kuliček červeného rybízu
200 ml rybízové marmelády
200 g kysané smetany
15 g sypké želatiny
50 ml vody nebo mléka
3 lžíce bílého jogurtu
V hrnci si rozpustíme do tekutého stavu marmeládu. Horkou vypneme, přidáme vodu, vsypeme želatinu a pořádně promícháme.
Po 10minutách šlehačem prošleháme, přidáme smetanu a vyšleháme do hladké hmoty. Přidáme jogurt a znova šlehačem na stupeň 2promícháme. Na závěr vmícháme kuličky rybízu a plníme do formiček, které důkladně vypláchneme studenou vodou. Dáme do lednice, nebo mrazáku dobře vychladit. Podáváme ozdobené rybízem, kdo má rád, může přidat i kopeček šlehačky.
Na posledních 200ml uvařené marmeládyhttp://www.toprecepty.cz/recept/35005-rybizova-mar... jsem už neměla skleničku, tak jsem přidala to, co je uvedeno v surovinách. Přes noc se muffinky prospaly v mrazáku a dnes šly na vandr do žaludku:-)
Pokud budeme pouze mrazit, ne chladit v lednici, tak želatinu nemusíme použít.
V tom vedru to celkem bodlo. Název tahle mlska dostala podle toho, jak se nám kyselostí rybízových kuliček škebily huby. Z malin, nebo meruněk by to bylo určitě také moc príma.
Autor: Anna Kocikova (Drahuš) | |
Datum vložení: 26.07.2013 21:21 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz